Често изпитваме носталгия към отминалите времена – към стари изгледи на зелени поляни, диви плажове и гори, които днес са се превърнали в бетонно отражение на съвременната цивилизация, към натурални вкусове и аромати от миналото, които в днешно време са мутирали в синтетична заблуда за нашите сетива или пък безвъзвратни спомени към онази детска безгрижност в похапването на филия с мед и масло и като цяло - непоколебима сигурност в качеството на любимите храни. 

Днес, в света на материалното надмощие и властващите закони на икономическата изгода, все по-често допускаме осъзнати компромиси с храните, които избираме за консумация, съответно и с личното ни здраве.

Има един продукт, въпреки всичко, който не е променил своите качества, полезни свойства и благоприятно влияние през вековете на човешката цивилизация и това е пчелният мед.

Именно пчелният мед е запазил своите характеристики милиони години наред – имало го е преди динозаврите, имало го е по време на египетската цивилизация, на великия Рим, радваме се на неговите изключителни характеристики днес, ще просъществува и милиони години напред в бъдещето.

Пчелният мед е бил издиган в култ в кулинарно, здравословно и естетическо измерение още от нашите прадеди, същият той е достъпен за нас и днес. Поглъщайки една лъжи мед, ние можем да се докоснем до величието на египетските фараони, до безпределната красота на Нефертити, чиито име в превод на български означава „Идващата красота”. Можем да усетим мъдростта на Марк Аврелий или геният на Алберт Айнщайн, както и смелостта и патриотичния дух  на българските възрожденци. Всички тях свързва живителната сила на пчелния мед. Точно безценният природен дар е и мост между нашето съвремие, отминалите епохи и хилядите години предстоящо бъдеще.

Тази въображаема машина на времето може да бъде задвижена и от самите вас. Тя може да ви донесе здраве за целия организъм, безпределно красив външен вид, сладка експлозия за вашите вкусови рецептори, както и неизчерпаема енергия в битуването ви на планетата Земя.

Станете част от времето – „Здраве от хилядолетия към хилядолетия”